Riolering Rotterdam

Om het afval water van uw wastafel, keuken, douche en toilet te kunnen afvoeren, is een deskundig aangelegd riool noodzakelijk. Het aanleggen van een goed werkend riool is een klus voor de loodgieter.

Herstelwerkzaamheden Riolering

Veel rioolbedrijven kunnen het riool voor u ontstoppen, maar er zijn maar weinig rioolbedrijven die ook daadwerkelijk de oorzaak van uw problemen oplossen. Lohmann lost echter niet alleen het probleem op, maar veel belangrijker, repareert tevens ook de oorzaak. Je wilt immers niet binnen de kortste keren weer die rioollucht ruiken.
Het blijft echter niet bij het repareren van het riool alleen. Wij zullen er uiteraard ook voor zorgdragen dat na de werkzaamheden het eventueel opengebroken straatwerk er weer perfect uitziet en de werkplaats schoon is voor wij weer vertrekken.

Ontstoppen/ repareren van riolering

Ontstoppen toiletafvoer
Ontstoppen keukenafvoer
Ontstoppen doucheafvoer
Ontstoppen wastafelafvoer
Ontstoppen hemelwaterafvoer
Kortom wij ontstoppen/repareren alle afvoeren
Ook het reinigen van standleidingen voor o.a. VvE’s en Woningbouwverenigingen. 

Camera-inspectie
LOHMANN loodgieters heeft zich voor 100% gespecialiseerd in rioleringswerk. Bij het traceren van de diverse rioolproblemen maken wij daarom dus ook gebruik van de modernste apparatuur en hulpmiddelen.

Met behulp van een mobiel camerasysteem zijn wij in staat om uw riolering van binnen uit te bekijken en een video-opname te maken. Buizen met een diameter van 80 mm tot 200 mm kunnen zo gecontroleerd worden. Door deze manier van werken, lossen wij niet alleen het probleem voor u op, maar rekenen wij tevens af met de oorzaak van het probleem. Camera inspectie is de perfecte methode voor het opsporen en ontdekken van riool lekkage.

Ook is tijdens een camera-inspectie te zien of de leidingen verzakt zijn en of er obstakels in de riolering vastzitten. Wanneer het probleem is vastgesteld kunnen wij dus uiterst efficiënt te werk gaan.

Aan de hand van de camera-inspectie brengen wij een advies aan u uit en indien gewenst een offerte voor het vakkundig verhelpen van het probleem.

Stank detectie door middel van een rookinspectie
Rioolstank is een veel voorkomend probleem. Riool lucht wordt vaak veroorzaakt door kleine scheurtjes/breuk in de afvoerleidingen. Deze zijn in de meeste gevallen met het blote oog niet waarneembaar, met als gevolg dat de klant soms jaren met het probleem blijft zitten.

De rookgenerator verwarmt de nevelvloeistof en blaast deze onder druk door de afvoerleidingen. Openingen in het rioolstelsel worden zichtbaar waardoor de oorzaak van de stankoverlast duidelijk wordt. Ook het niet functioneren van sifons en andere soorten stankafsluiters wordt direct zichtbaar bij het gebruik van de rookgenerator. Tevens is het op deze manier mogelijk om illegale aansluitingen op het gemeenteriool op te sporen.

Tip: Laat regelmatig uw keukenafvoer, douche en toilet afvoer reinigen, dit voorkomt veel problemen.